Tonislav Hristovin uutuusdraama LAUPIAS TAKSIKUSKI Göteborgin elokuvajuhlille

Kansainvälisesti palkitun Tonislav Hristovin käsikirjoittama ja ohjaama Laupias taksikuski on valittu Göteborgin elokuvajuhlille. Elokuvan on tuottanut laatudraamoistaan tunnettu Making Movies -elokuvayhtiö.

Suomessa uutuusdraama saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 17. helmikuuta 2023 B-Plan Distributionin toimesta. Laupias taksikuski on dokumenttielokuvistaan tunnetun bulgarialaislähtöisen, 2000-luvun alussa Suomeen muuttaneen ohjaaja-käsikirjoittaja Hristovin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva.

 

27.1.-5.2.2023 järjestettävillä Göteborgin elokuvajuhlilla Laupias taksikuski on mukana Nordic Light -sarjassa, joka esittelee uutta pohjoismaista elokuvaa. Vuonna 1979 perustettu Göteborg Film Festival on yksi Euroopan merkittävimmistä elokuvafestivaaleista.

– Upeaa, että Laupias taksikuski saa Pohjoismaiden ensi-iltansa ansaitsemassaan paikassa, eli Pohjoismaiden hienoimmilla elokuvafestivaaleilla Göteborgissa. Se on esikoisnäytelmäelokuvalle suuri kunnia, iloitsee elokuvan tuottaja ja käsikirjoittaja Kaarle Aho.

– Tämä sopii meille mainiosti siinäkin mielessä, että Suomen ensi-iltansa jälkeen elokuva tulee saamaan kaupallisen teatterilevityksen myös Ruotsissa myöhemmin keväällä.

 

 

Laupiaan taksikuskin pääroolissa nähdään Bulgarian tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin näyttelijöihin lukeutuva Malin Krastev. Muissa rooleissa elokuvassa näyttelevät Gerasim Georgiev, Slava Doycheva, Alma Pöysti ja Amos Brotherus.

Bulgariaan ja Suomeen sijoittuva Laupias taksikuski kertoo koskettavan tarinan taksikuskista Ivanista (Krastev), joka yrittää kerätä rahaa palatakseen Suomeen perheensä (Pöysti ja Brotherus) luo. Herkkä ja puhutteleva draama on kuvaus yrityksestä korjata menneisyyden virheet.

Laupiaan taksikuskin tarinan keskiössä on jännite Ivanin menneisyydestään kokeman ahdistuksen ja hänen nykytilanteensa välillä. Tarinan ytimen muodostaa Ivanin kaipuu, kuvailee ohjaaja-käsikirjoittaja Hristov.

– Pinnalla näemme, miten Ivan kaipaa Suomessa asuvaa perhettään. Mutta itse asiassa hän kaipaa menneisyyttään: aikaa, jolloin maailma vaikutti olevan hänelle avoin eikä hän vielä ollut tehnyt pahoja virheitä.

 

Hristovin kansainvälisestikin suitsutettuja dokumenttielokuvia ovat muun muassa Veeran maaginen elämä (2019), Hyvä postimies (2016), Love & Engineering – rakkauden insinöörit (2014), Soul Food Stories (2013) ja Sinkkuelämän säännö(2011).

 

Elokuvan ensimmäinen lehdistönäytös Helsingissä on keskiviikkona 18.1.2023. Ensi-iltaviikolla Helsingissä on myös mahdollisuus haastatella elokuvan tekijöitä niin lehdistötilaisuudessa kuin kutsuvierasensi-illan punaisella matolla. Haastattelupyynnöt pyydetään esittämään elokuvan tiedotukseen, yhteystiedot alla.

Myöhemmin tammikuussa tiedotetaan tarkemmin myös muista lehdistötilaisuuksista ja haastattelumahdollisuuksista Helsingin ulkopuolella, muun muassa Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Elokuvasta on nyt julkaistu lisää lehdistövalokuvia.

 

LISÄTIEDOT

LAUPIAS TAKSIKUSKI

Elokuvateattereissa kautta maan 17.2.2023

Kesto 100min

Ikäraja K12

GÖTEBORG FILM FESTIVAL https://goteborgfilmfestival.se

TRAILERI https://youtu.be/FtkjvN7S5xs

 

LEHDISTÖTIEDOTUS

Sanna-Maria Rantanen

HYPR Agency c/o B-Plan Distribution

info@hypr.fi 

050 320 5035

 

‹ Back to news page