Miekkailija-elokuvalle arvostettu saksalainen elokuvapalkinto

Miekkailija-elokuvalle arvostettu saksalainen elokuvapalkinto

 

Klaus Härön ohjaama Miekkailija saa arvostetun saksalaisen Bernhard Wicki elokuvapalkinnon. Palkinto luovutetaan Klaus Härölle 2. heinäkuuta Münchenin elokuvajuhlien yhteydessä järjestettävässä palkintogaalassa. Miekkailija saa jyryn erikoispalkinnon. Bernard Wicki –säätiöstä lisää tieto täältä: http://bernhardwickigedaechtnisfonds.de/friedenspreis/

Miekkailija-elokuva saa Saksassa elokuvateatteriensi-iltansa 22.9.2015. Elokuvan levittää Saksassa Zorro Film GMBH ja yhtiön edustaja Werner Fuchs toteaa, että palkinto lisää Miekkailijan kiinnostavuutta saksankielisellä markkina-alueella huomattavasti. ”Miekkailija on todellinen eurooppalainen laatuelokuva. Uskon, että se löytää yleisönsä myös saksankielisessä Euroopassa”, kommentoi Fuchs. Miekkailijaa esitetään saksan kielelle dubattuna versiona Euroopan saksalaisella kielialueella.

Suomessa Miekkailija on saanut jo yli 43.000 katsojaa ja myös Virossa 40.000 katsojan raja on rikkoutumassa. Elokuvan menestyksen odotetaan jatkuvan vahvana ja sen kansainvälinen myynti alkoi Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa.

Miekkailija on koskettava draama rakkaudesta ja ihmisestä, joka lasten kautta löytää elämälleen tarkoituksen. Elokuvan kantava teema on aikuisen rooli lapsen elämässä; kuinka jokainen tarvitsee jonkun, joka huolehtii.

Miekkailijan on ohjannut Klaus Härö ja käsikirjoittaja on Anna Heinämaa. Pääosissa nähdään Märt Avandi ja Ursula Ratasepp. Elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä. Elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan ensi-ilta Suomessa oli maaliskuussa 2015 ja sen menestys jatkuu edelleen vahvana.

Top