Klaus Härön Rakkaani Merikapteeni on viikonlopun katsotuin elokuva

Klaus Härön ohjaama ja Kirsi Vikmanin ja Jimmy Karlssonin käsikirjoittama elokuva Rakkaani Merikapteeni oli ensi-ilta viikonloppunaan Suomen katsotuin elokuva. Perjantain ja sunnuntain (30.9.-2.10.) välisenä aikana elokuvan näki 12 172 katsojaa. Ennakoineen viikonlopun jälkeen Rakkaani Merikapteenilla on koossa jo 13 476 katsojaa.

Hieno kotimainen avaus hienolle elokuvalle. Elokuvan menestys todistaa sen, että tässä maailmassa löytyy vielä tilaa aidoille korkeatasoisille tarinoille, jotka vetoavat katsojan syvimpiin tunteisiin”, sanoo tuottaja Kai Nordberg.

Sekä yleisö että kriitikot kiittivät ohjausta, tarinaa ja näyttelijöitä:

⭐⭐⭐⭐⭐ ”Hienot näyttelijät luovat roolihahmoihinsa haurautta ja päättäväisyyttä.” –Jussi Virratvuori Karjalainen⁠

⭐⭐⭐⭐ ”James Cosmo ja Brid Brennan ovat rooleissaan huikeita” –Miia Vatka, Iltalehti⁠

⁠⭐⭐⭐⭐ “Klaus Härö muistuttaa olevansa yksi Suomen parhaista ja kansainvälisesti kyvykkäimmistä elokuvantekijöistä” –Tuomas Riskala, Seiska⁠

⭐⭐⭐⭐ “Klaus Härön uusi elokuva on “viimeinen rakkaustarina”, ja paljon syvempi kuin romanttinen pinta antaa ymmärtää” –Leena Virtanen, Helsingin sanomat⁠

⭐⭐⭐⭐ “Klaus Härön taitavasti ohjaama koskettava ja monikerroksinen draama vyöryttää katsojan eteen koko elämän tunteiden kirjon.” Susanna Bono, Episodi

️️️️⭐⭐⭐⭐ “Det blir inte vackrare och mera finstämt än så här” –Krister Uggeldahl, HBL⁠

️️️️⭐⭐⭐⭐ Me Naiset⁠

”kaunis kunnianosoitus rakkaudelle ilman ikärajaa.” –PH, Eeva

”Rakkaani merikapteeni on elokuva, jonka toivoo jatkuvan ja jatkuvan” –Marja Heinonen, Uusisuomi

_________⁠

 

 

 

 

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottaman ja Irlannissa kuvatun suomalaisen elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo (Braveheart, Troija, Trainspotting, Game of Thrones), Bríd Brennan (Brooklyn, Hope Street) sekä Catherine Walker (House of Gucci).

Rakkaani Merikapteeni tulee elokuvateatterilevitykseen Britteinsaarilla vuoden 2023 alussa. Elokuvan levittää Signature yhtiö, jolla on vahva jalansija Iso-Britanniassa ja Irlannissa. Elokuva sai maailman ensiesityksensä Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa.

Rakkaani merikapteeni (My Sailor, My Love) elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho. Alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson. Elokuva kertoo vanhasta merikapteenista joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei oikeastaan koskaan ollutkaan. Rakkaani merikapteeni kertoo iättömästä rakkaudesta, anteeksiannosta ja välittämisestä. Elokuvan on ohjannut Jussi-palkittu ja Golden Globe -ehdokas Klaus Härö (Miekkailija, Äideistä parhainElämää kuoleman jälkeen). Elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho tuotantoyhtiö Making Movies Oy:lle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

 

Elokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 30.9.2022.

 

ELOKUVAN TRAILERI
https://youtu.be/eGO5AoXNXAw

LISÄTIETOJA
Manna Katajisto
Tiedottaja, Manna PR
manna.katajisto@mannapr.fi
040 5610074

‹ Back to news page