KLAUS HÄRÖN ELOKUVA RAKKAANI MERIKAPTEENI RIKKOI 100 000 KATSOJAN RAJAN

Klaus Härön ohjaama Rakkaani merikapteeni -elokuva on ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin elokuvateattereissa. Elokuvan on tähän mennessä nähnyt jo 100 109 katsojaa.

 

 

Rakkaani merikapteeni on jo kuudes Nordisk Filmin levittämä Klaus Härön elokuva. Yhteensä nämä elokuvat ovat keränneet elokuvateattereissa jo 600 000 katsojaa. Klaus Häröllä on ainutlaatuinen suhde yleisöönsä ja se näkyi myös Helsingin Sanomien yleisöäänestyksessä, jossa kaksi Klaus Härön elokuvaa äänestetiin 2000-luvun koskettavimpien kotimaisten elokuvien kärkeen. Rakkaani merikapteenista saamamme upea katsojapalaute siivittää Klaus Härön hienojen elokuvien sarjaa”, kertoo Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman

“Poikkeuksellisen korkeat katsojaluvut kertovat siitä, että elokuvan tarina vetoaa katsojiin vahvasti. Hienoa, että Rakkaani merikapteeni on tuonut laajat ikäryhmät takaisin teattereihin näin sankoin joukoin”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

 

 

Rakkaani merikapteeni palkittiin lokakuussa Chicago International Film Festivalin parhaan kansainvälisen elokuvan yleisöpalkinnolla ja se on tehnyt Bio Rex Cinemasin senioribion kävijämääräennätyksen.

 

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottaman ja Irlannissa kuvatun suomalaisen elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo, Bríd Brennan sekä Catherine Walker. Elokuva sai maailman ensiesityksensä Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa ja se on myyty levitykseen jo Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Espanjaan, Iso-Britanniaan ja Irlantiin.

Rakkaani merikapteeni elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho. Alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson. Elokuva kertoo vanhasta merikapteenista joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei oikeastaan koskaan ollutkaan. Rakkaani merikapteeni kertoo iättömästä rakkaudesta, anteeksiannosta ja välittämisestä.

Elokuvan levittää Nordisk Film ja se sai ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 30.9.2022.

 

Chicago Film Festival:

https://www.chicagofilmfestival.com/58-audience-awards/

TRAILERI
https://youtu.be/ZAaOsvqOgJE

 

LISÄTIETOJA
Manna Katajisto
Tiedottaja, Manna PR
manna.katajisto@mannapr.fi
040 5610074

‹ Back to news page