KLAUS HÄRÖN ELOKUVA RAKKAANI MERIKAPTEENI PALKITTIIN DUBLININ KANSAINVÄLISILLÄ ELOKUVAJUHLILLA

Klaus Härön ohjaama ja Making Movies yhtiön tuottama Rakkaani merikapteeni -elokuva palkittiin lauantaina 4.3. Dublinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla (DIFF) Best Irish Film -palkinnolla. Palkinnon jakaa Dublin Film Critics Circle.

 

Director Klaus Haro with actors Brid Brennan and James Cosmo pictured at the screening of My Sailor My Love as part of the Dublin International Film Festival 2023
Picture Brian McEvoy

Klaus Härö oli paikalla vastaanottamassa palkintoa. ”Suomalaisena elokuvantekijänä olen tietysti jännittänyt sitä miten Irlantiin sijoittuva elokuva otetaan täällä vastaan. Torstain ensi-iltanäytöksessä sainkin ilokseni kokea lämpimän vastaanoton ja raikuvat aplodit. Mutta tätä palkintoa en osannut odottaa!”, kertoo Klaus Härö Dublinissa. ”Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa etten todellakaan ollut elokuvan ainoa suomalaistekijä. Tuottajista ja käsikirjoittajista aina kuvaajaan ja maskeeraajaan olivat kotimaisia huippuammattilaisia. Siksi otan tämän palkinnon myös tunnustuksena suomalaiselle elokuvaosaamiselle”, jatkaa Härö.

“Otan tämän palkinnon tunnustuksena suomalaiselle elokuvaosaamiselle”, Klaus Härö.

Elokuva sai ensi-iltansa tänä viikonloppuna sekä Dublinin että Glasgown kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Festivaalit toimivat lähtölaukauksena elokuvateatterilevitykselle, joka alkaa Isossa-Britanniassa ja Irlannissa 10.3. Elokuva levitetään siellä nimellä My Sailor, My Love.

”Ensi-illat brittein saarilla ovat hienoja tapauksia koko suomalaiselle elokuva-alalle. Levitysyhtiö Signature on tehnyt valtavasti töitä elokuvan levityksen eteen ja uskon sen kantavan hedelmää lähikuukausina”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg. ”Tästä alkaa elokuvan pitkä ensi-iltojen maailmanlaajuinen ketju, joka huipentuu ensi syksynä Yhdysvaltain ensi-iltaan. Uskon vahvasti, että Rakkaani merikapteeni saa yhtä hienon vastaanoton kansainvälisesti, kuin se on saanut Suomessakin. Tarina viimeisestä rakkaudesta on universaali ja me kaikki voimme samaistua siihen voimakkaasti”, jatkaa tuottaja Nordberg.

Klaus Härö on tänä vuonna Jussi-ehdokkaana ohjauksesta elokuvasta Rakkaani merikapteeni, joka on myös ehdolla vuoden elokuvaksi.

Rakkaani merikapteeni sai Suomen ensi-iltansa syyskuussa 2022. Suomen elokuvateattereissa elokuvan on tähän mennessä nähnyt yli 117 000 katsojaa. Elokuvan maailmanensi-ilta oli Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla ja Yhdysvaltain ensi-ilta Chicagon kansainvälisillä elokuvajuhlilla, jossa se voitti yleisöpalkinnon parhaana kansainvälisenä elokuvana. Elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho. Alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson. Elokuva on Suomessa edelleen elokuvateattereissa ja sitä levittää Nordisk Film.

 

DUBLIN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
https://www.diff.ie

GLASGOW FILM FESTIVAL
https://glasgowfilm.org/glasgow-film-festival

TRAILERI
https://youtu.be/ZAaOsvqOgJE

MY SAILOR, MY LOVE -MUSIIKKIALBUMI
https://open.spotify.com/album/6GuXkg9N8J7VDoeu7Eabr0?si=cLbG3HqTSEWQWVUTvhl-HA&nd=1#login

‹ Back to news page